reklamlar

haberler

manşet haberler

Personel Sağlık Personeli Sağlıkçılar PersonelSaglik.NET

3 Mayıs 2016 Salı

miraç kandili namaz saati 2016

İslam Alemi için önemi büyük olan günlerden olan Miraç Kandili için özel namaz kaç rekattır, Miraç Kandiline özel namaz nasıl kılınır gibi soruların cevabını sizler için derledik. Peygamber Efendimizin kutsal yolcuğu olarak kabul edilen miraç gecesi özel namazı ile ilgili haberimizde bulabilirsiniz..

İslamiyet için ehemmiyeti önemi büyük olan günlerden olan Miraç gecesi 3 Mayıs Salı’yı 4 Mayıs Çarşamba'ya bağlayan gece niyaz edilecek.

Bu kutlu gecede kılınacak özel namaz kaç rekattır ve nasıl kılınır sorusunu sizler için cevaplamaya çalıştık. İşte detaylar;

-      Miraç Gecesinin gündüzünde öğle namazından sonra 4 rekat namaz daha kılınır. Namazın birinci

rekatında Fatiha suresinin ardından bir kere Felak suresi, ikinci rekatının ardından bir kere nas suresi, üçüncü rekatının ardından üç kere Kadr suresi ve son olarak dördüncü rekatının ardından ise elli kere İhlas suresi okunup namaz niyaz edilir.

-      Miraç gecesinde Yatsı namazının ardından 12 rekat namaz kılınır. Bu namazın her 2 rekatında bir selam verilir. Her rekatta bir Fatiha Suresi 10 İhlas suresi okunur. Namazdan sonra ise 100 defa “Sübhanallahi velhamdülillahi ve lâ ilâhe illallahü vallahü ekber, ve lâ havle velâ kuvvete illâ billahil aliyyil azim" 100 defa istiğfar, 100 defa ise salavat-ı şerif okunur.

 

MİRAÇ KANDİLİ NAMAZI NASIL KILINIR?

Miraç gecesi kılınacak 12 rekat Hacet namazına şöyle niyet edilir: "Ya Rabbi,rıza'i şerifin için niyet eyledim namaza. Bu gece yedi kat gökleri ve bütün esrarını göstererek muhabbetin ile müşerref kıldığın sevgili Habibin Rasülü Zişan Efendimiz hürmetine ben aciz kulunu aff-ı ilahine,feyz-i ilahine ve rıza-i ilahine mazhar eyle."Allahü Ekber...

Her rekat arasında bu uzun niyeti yapmaya gerek yoktur. İlk rekata başlarken bu niyet yapılıp daha sonraki rekatlarda sadece "Niyet ettim rıza-i şerifinn için Hacet Namazına" diye niyet edilebilir.Ancak her rekatta bu niyeti tekrarlamak daha güzel olur.

Receb'in 27'nci gecesi yani 26'sını 27'sine bağlayan gece "Mi'rac gecesi"dir. Bu gecede yatsıdan sonra 12 rek'at Hâcet namazı kılınır. Her rek'atta Fâtiha'dan sonra 10 İhlâsı şerîf okunur ve 2 rek'atte bir selâm vermek sûretiyle kılınır. Namazdan sonra:

4 Fâtiha-i şerîfe,

100 defa:

"Sübhâne'llâhi ve'l hamdü lillâhi ve lâ ilâhe ille'llâhü vallâhü ekber. Velâ havle velâ kuvvete illâ billâhil aliyyi'l azıym."

100 defa da:

"Estağfiru'llâhe'lazıym ve etûbü ileyk."

100 defa salevât-ı şerîfe okunur.

Yukarıda târif edilen namaz 12 rek'at yerine 100 rek'at da kılınabilir. Bu Namazı 100 rekat kılanların Allahın huzuruna namaz borcu ile çıkmayacağı rivayet edilmiştir.

Tüm yapacağınız ibadetlerin kabul olmasını diler. Miraç kandiliniz kutlarız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Haberdata.com Güncel Son Dakika Haberleri